Externe workshops

Ikkedans verleent naast haar eigen dans- en musicallessen ook diensten aan bedrijven en instanties. Dit kan bij ons in de dansstudio verzorgd worden, maar ook op locatie. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Bewegend leren

Doelgroep: Basisschool, kinderdagverblijf, speelzaal

Bewegend Leren is het nieuwe leren! We maken van de lesstof een avontuurlijke speeltuin voor peuters en kleuters! We laten ze niet alleen de lesstof beleven, maar ook in beweging ervaren en actief uitvoeren. Zo worden concepten niet alleen geleerd, maar ook 'gevoeld', en blijven ze hangen in dat kleine brein, lijf en hart van ze!

Kleine avonturiers leren het meest door te doen, te beleven en met de juiste begeleiding. Bewegend leren is dé manier om de jonge bengels in Nederland en België te laten groeien en bloeien. Van creatieve dans- en bewegingslessen tot muzikale spelletjes, het zit allemaal verwerkt in het lesprogramma. Zo kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken, plezier maken en zich ontwikkelen. Dans, beweging en spel vormen de basis, aangevuld met thematische begrippen en taalmethodieken. Dit alles zorgt ervoor dat kinderen lekker kunnen bewegen, genieten van muziek, spelen met materialen en connecten met klasgenootjes. Zo worden ze vanzelf betrokken en ontwikkelen ze zich in een levendige en speelse leeromgeving.

Met Bewegend leren zijn er zoveel leuke uitkomsten te behalen. Kinderen beleven plezier, worden leniger, groeien als groep, ontdekken zichzelf beter, leren non-verbaal te communiceren met hun lijf... kortom, ze ervaren de wereld op een actieve manier.  Een aanrader dus op uw basisschool of kinderdagverblijf!

Hoe gaan we te werk: 

Ruim vantevoren komt een gespecialiseerde beweegdocent  graag bij uw school langs om de wensen en SLO-doelen te bespreken en vast te leggen. Op basis van deze wensen en doelen maakt zij een dans - en beweegprogramma op maat. Dit programma wordt telkens aangepast gedurende het schooljaar n.a.v. de SLO-doelen.

Graag bouwt ze tussentijdse evaluatiemomenten in om met elkaar de gewenste resultaten te bespreken. Deze resultaten kunnen worden meegenomen in de periodieke rapportmomenten.  

Dans

Doelgroep: Scholen, kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal, bedrijven, gemeente of andere organisaties.

Onze docenten komen graag langs voor korte of langdurige dansprojecten. Denk aan danslessen als:

 

  • Dreumesdans/Muziek op Schoot 1-2 jr 
  • Peuterdans 2-4 jr (met of zonder thema, los of setjes van 3 of meer weken achter elkaar, met of zonder leerdoelen)
  • Kleuterdans gr 1-2 (met of zonder thema, los of setjes van 3 of meer weken achter elkaar, met of zonder leerdoelen)
  • Vanaf 6 jr oud: Streetdance/Hiphop/Jazz/Modern/Showdans, ballet, Commercial.
  • Volwassen aanbod: Zumba-Latin/Feminine/Commercial/Jazz/Modern/Ballet/Hiphop/Streetdance/Showdans.

Musical

Doelgroep: Scholen, kinderdagverblijf/ peuterspeelzaal

Musical is onderverdeeld in 3 disciplines; Zang, dans en spel (acteren). Kinderen en volwassenen leren met elkaar samen te werken, zichzelf te presenteren en te uiten. Zelf scènes in elkaar zetten kan ook een onderdeel zijn, afhankelijk van de leeftijd en wensen.

We werken aan leuke musicalscenes of danschoreo's bekend uit bijvoorbeeld Annie, Hairspray, Mamma Mia, Encanto, Frozen, Footloose etc.

Je kunt bij ons losse musicalworkshops boeken, maar ook een serie van lessen waarbij we toewerken naar een eindpresentatie. Succes gegarandeerd!