Dreumes- en Peuterdans ouder & kind 1,5 - 3 jr

Merk je dat jouw dreumes of peuter begint te wiebelen en te schateren zodra de muziek aan gaat? Dan is jouw (klein)kind toe aan Dreumes- en Peuterdans ouder & kind!

 

Tijdens deze speels opgezette les wordt jouw kind gestimuleerd om te lachen, te dansen en vooral plezier te hebben samen met leeftijdsgenootjes en ouders. In de les gaan we samen op dansavontuur met actuele thema's passend bij deze jonge leeftijd! Aan de hand van allerlei verschillende kleurrijke dansmaterialen stimuleren wij jonge kinderen om samen met jou te gaan bewegen en zingen op muziek. Door als ouderzijne een veilige basis te bieden en enthousiast mee te bewegen zul je zien dat jouw (klein)kind jou snel na gaat doen!

Het is voor de kids het fijnst als de gezellige theekransjes bewaard worden voor na de dansles, zo is er genoeg rust voor ze, is iedereen lekker betrokken en halen we het meeste uit de jonge nieuwsgierige kleintjes. Wil je kletsen met andere (groot)ouders? Neem dan voor of na de les lekker een kop koffie of thee in onze gezellige koffieruimte!

,,Kan jij ook zo veel bellen uit de lucht pakken? Ga maar lekker op je teentjes staan en pak ze. Knap hoor! Blijf maar lekker oefenen.”

Deze 45 minuten durende les is zo ingericht dat jij dit samen met je dreumes of peuter kan beleven. Ook opa’s of oma’s zijn van harte welkom!

Staat je kleine lieve spruit te springen om een keer mee te dansen? Kom dan gauw een kijkje nemen!

Kring:

We starten elke les in de kring. ,,Papa's, mama's, opa's en oma's, kom er gezellig bij zitten hoor!"

We noemen de namen van de kinderen en kletsen even kort hoe het met iedereen gaat. De een wilt vertellen over haar nieuwe prinsessenjurk, de ander over een leuk bezoekje bij opa en oma, er is ruimte om aan elkaar te wennen.  De opbouw is elke week hetzelfde, waardoor het herkenbaar wordt en vertrouwen geeft.

 

Plaatje:

 Elke dreumes of peuter krijgt een plaatje. Dit plaatje laat gelijk het thema zien waarover we gaan dansen en bewegen.

,,Hey, wat gek, Beer slaapt nog, zullen we haar even wakker maken? Trommelen maar! Met de voeten, met je vuistjes, misschien wel met je vingertjes? Jaaaa, de beer is wakker!" 

 

Verstoppertje:

,,Zullen we samen verstoppertje spelen? Kom, we verstoppen Beer met je...." en ja hoor, elke peuter verzint een lichaamsdeel om mevrouw Beer mee te verstoppen. Handen/neus/billen/ellebogen...zo leren de peuters snel alle lichaamsdelen te herkennen waar ze later in de les mee gaan dansen.

,,Hey, waar is de Beer nou gebleven? Jaaaaaaa, daar is de beer!!!" Lachen, gieren brullen geblazen! 

 

De warming-up: 

Papa's en mama's mogen lekker meedoen met de hele les, want hoe gezellig is het om met papa of mama te dansen! Springen, draaien, zingen, zwaaien, rekken en strekken, lekker wakker worden samen!

  

Het dansverhaal: 

Na de warming-up is het tijd voor het dansverhaal. Dit onderdeel van de les geeft jouw peuter de ruimte om zijn fantasie te gebruiken.

Aan de hand van bijvoorbeeld een verhaal uit een boek, een knuffel of een handpop kunnen de peuters zich al snel in het dansverhaal duiken. 

De ene week sluipen we met elkaar door het kabouterbos, de andere week zijn we op een tropisch eiland waar we met elkaar gaan limbodansen en de volgende week bevinden we ons in een prachtig wolkenland.

Elk dansverhaal bestaat uit meerdere dansjes waarbij er met de billen wordt geschud, de handen de lucht in gaan, er wordt geklapt, gestampt en gezongen.

 

Dansmaterialen: 

Tussendoor worden veel verschillende dansmaterialen gebruikt om de zintuigen te prikkelen en de peuters nog meer te laten dansen en schateren. Dikke pret voor elke peuter! In de les maken de peuters zelf een parcours met wat hulp van papa, mama, opa of oma, waarna ze zich volledig kunnen storten op klimmen en klauteren. Naast de speeltunnels, wiebelstenen, evenwichtsbanken en voetenparcours is er ook ruimte om lekker te rennen, springen, rollen, omhoog en omlaag te gaan en vooral plezier te hebben. Papa's en mama's kunnen nu lekker even ravotten met hun peuter en een handje vasthouden als het even moeilijk wordt. 

 

Tot slot

Tot slot eindigen we met honderden belletjes in de lucht die ze mogen vangen met hun handen, neus, buik of zelfs billen! Dikke schaterpret natuurlijk!

Nog even een high five en een sticker en dan zwaaien we elkaar uit.

“Tot volgende week!”

 

Is jouw dreumes of peuter klaar voor heerlijke dansavonturen? Kom dan gauw een keer mee kijken bij Ikkedans en meld jouw (klein)kind vandaag nog aan voor een gratis proefles. 

 

Dag: Woensdag, vrijdag en zaterdagochtend 

Tijd: 9:00 - 9:45 uur 

Docent: Mariska van Weverwijk (wo/vr) en Danique Rietveld (za)