Het team


Mariska van Weverwijk

Eigenaresse, dansdocent 

Hallo, ik ben Mariska van Weverwijk en ik woon samen met mijn 2 kinderen in Houten. Als klein meisje was ik elke dag aan het dansen, zingen en acteren, er was niks leukers dan dat!  Ik heb de vooropleiding van Dansacademie Lucia Marthas gevolgd en daarna de opleiding Musicaltheater Uitvoerend op Hogeschool Fontys in Tilburg. Na een lange tijd van (dans)lesgeven op verschillende sportscholen kriebelde het om met jonge kinderen aan de slag te gaan. Ik heb toen de Dingjan Peuterdansopleiding gevolgd in Rotterdam en later nog een cursus tot docent Peuter- en Kleuteryoga. Sindsdien geef ik met heel veel plezier dansles aan jonge en oudere kinderen, zowel bij Ikke Dans als op kinderdagverblijven en basisscholen.

Ook ben ik geregeld op pad voor leuke kindervoorstellingen en kom ik graag als Disney prinses (of heks haha) langs op kinderfeestjes en evenementen om te zingen, dansen en schminken.

 

Mariska geeft les op de woensdag - en vrijdagochtend en woensdagmiddag.

Manon Rietveld

Dansdocent

Hoi! Ik ben Manon Rietveld en kom uit Houten. 

Ik heb de HBO Dans Docent opleiding Lucia Marthas in Amsterdam gevolgd en vind het superleuk om les te geven!

Dit doe ik nu ook aan verschillende leeftijdscategorieën in Amsterdam, waaronder lesgeven bij Kinderen voor Kinderen. 

Dans is al sinds ik klein ben een passie van me en vind het superleuk om dit aan de kinderen te leren. Ik vind het erg leuk om aan dreumesen, peuters, kleuters en Kids Dancemixers les te geven en ze te zien genieten. Ik hoop jullie snel te zien!

 

Manon geeft Dreumes- en Peuterdans ouder & kind, Peuterdans (zonder ouders), Kleuterdans (groep 1-2) en Kids Dancemix (groep 3 t/m 5) op de zaterdagochtend in Theater aan de Slinger.

Amber Becker

Musicaldocent

Hallo, mijn naam is Amber Becker, ik ben 23 jaar en kom uit Houten. Sinds kleins af aan hield ik al van musicals. Zingen, dansen en acteren doe ik het liefst de hele dag, ik wist dan ook al heel snel dat ik musical artiest wilde worden.  Als kind zijnde heb ik jaren dans- en zanglessen gevolgd en heb ik daardoor verschillende opleidingen kunnen doen. In 2021 ben ik afgestudeerd aan de Nederlandse Musical Academie en in 2022 heb ik een halfjarige vooropleiding gevolgd van de Nederlandse Acteur School. Ook doe ik vanaf mijn 8e mee aan (semi) amateurmusicals.  

Wat ik belangrijk vind is dat je doet waar je gelukkig van wordt. Wil je van je hobby je werk maken? Ga ervoor! Geloof in jezelf en heb plezier in wat je graag doet! 

Met mijn musicallessen leer ik de kinderen hoe je het zingen, dansen en acteren met elkaar kunt combineren en hoe je geloofwaardig blijft in je rol.  Maar vooral wil ik de kinderen meegeven om zichzelf te kunnen zijn, zich op allerlei manieren te kunnen uiten en hier veel plezier uit kunnen halen. 

 

Amber verzorgt op vrijdagmiddag de musicallessen voor kinderen vanaf groep 1 t/m 8.

Isa Tijsterman

Administratief medewerker


Hoi! Mijn naam is Isa en ik ben de dochter van Mariska van Weverwijk. Ik heb mijn studie Social Work afgerond en klaar om aan de slag te gaan! Naast gespecialiseerd te zijn in specifieke doelgroepen waaronder kinderen met gedragsproblemen, was ik in 2018 werkzaam bij Ikkedans als hulpjuf en ben ik sinds 2020 evenementenbegeleider en cosplayer bij Wonderfeestjes. Vanaf februari 2024 zal ik starten als eventmanager van Wonderfeestjes en administratief medewerker bij Ikkedans. Ik kan niet wachten om met de kinderen aan de slag te gaan en u te woord te staan in ons gloednieuwe pand aan de Lange Schaft.