Peuterdans 2,5 - 4 jr

Alle peuters houden van spelen en dansen. Hele dansjes zijn misschien nog een beetje moeilijk,

maar in de peuterdansles kunnen we alvast een basis leggen als het gaat om bewegen en ontdekken wat ze allemaal met hun eigen lichaam kunnen. Bij Ikke dans! staat plezier en de fantasie van je kindje voorop.

Elke 3 weken starten we met een nieuw dansthema.

Peuters kunnen heerlijk onvoorspelbaar zijn en vol fantasie. Soms geeft dat een hele andere draai aan de les, maar daardoor komen er de meest pure dingen uit. Dat is het mooie aan het werken met peuters!

Kring:

We starten elke les zittend in de kring.  We noemen de namen van de kinderen en kletsen even kort hoe het met iedereen gaat. 

 

Plaatje:

Elke peuter krijgt een plaatje. Dit plaatje laat gelijk het thema zien waarover we gaan dansen en bewegen.

"Hey, wat gek, Beer slaapt nog, zullen we haar even wakker maken? Trommelen maar! Met de voeten, met je vuistjes, misschien wel met je vingertjes? Jaaaa, de beer is wakker!" 

 

Verstoppertje:

"Zullen we samen verstoppertje spelen? Kom, we verstoppen Beer met je...." en ja hoor, elke peuter verzint een lichaamsdeel om mevrouw Beer mee te verstoppen. Handen/neus/billen/ellebogen...zo leren de peuters snel alle lichaamsdelen te herkennen waar ze later in de les mee gaan dansen.

"Hey, waar is de Beer nou gebleven? Jaaaaaaa, daar is de beer!!!" Lachen, gieren brullen geblazen! 

 

De warming-up:

Na het verstopspel doen we een warming up. Tijdens deze warming up krijgt jouw peuter de tijd om te springen, te draaien, te zingen, te rekken en te strekken. Alles om zijn lijfje even lekker wakker te maken.

 

Het dansverhaal: 

Na de warming up is het tijd voor het dansverhaal. Aan de hand van een boek, handpop, of ander passend voorwerp wordt het dansthema speels geïntroduceerd.

Dit onderdeel van de les geeft jouw peuter de ruimte om zijn fantasie te gebruiken. De ene week sluipen we met elkaar door het kabouterbos, de andere week zijn we op een tropisch eiland waar we met elkaar gaan limbodansen en de volgende week bevinden we ons in een prachtig wolkenland. Elk dansverhaal bestaat uit meerdere dansjes waarbij er met de billen wordt geschud, de handen de lucht in gaan, er wordt geklapt, gestampt en gezongen.

 

Dansmaterialen:

Tussendoor worden veel verschillende dansmaterialen gebruikt om de zintuigen te prikkelen en de peuters nog meer te laten dansen en schateren. Dikke pret voor elke peuter! In de les maken de peuters zelf een parcours waarna ze zich volledig kunnen storten op klimmen en klauteren. Naast de speeltunnels, wiebelstenen, evenwichtsbanken en voetenparcours is er ook ruimte om lekker te rennen, springen, rollen, omhoog en omlaag te gaan en vooral plezier te hebben.

 

Peuter cooling down:

We eindigen de les altijd met een ontspannen onderdeel. Dat kunnen 3 dingen zijn, het massagetreintje, de meditatiedoek óf de bellenblaas, waarbij ze de hand-oog coördinatie  kunnen trainen. En hoe vrolijk en magisch zijn 10.000 belletjes in de lucht om te vangen met je handen, neus, buik of zelfs billen! 

 

De trein:

“Stap maar in de trein!”

Wanneer alle peuters zijn ingestapt, krijgen ze een sticker op de hand en gaat de trein naar station "Grote mensen".

“Tsjoeke, tsjoeke, tuut tuut! Iedereen instappen, we gaan naar huis! Tot volgende week!”

 

Is jouw peuter klaar voor een peuterdansverhaal? Kom dan gauw een keer mee kijken bij Ikkedans en meld jouw peuter vandaag nog aan voor een gratis proefles.

 

Dag: Woensdag, vrijdag, zaterdag

Tijd: 9:30 - 10:15 uur 

Docent: Mariska van Weverwijk (wo/vr) en Danique Rietveld (za)