Peuterdans (groot)ouder & kind

2 - 3 jaar

Waar: Theater aan de Slinger, lokaal 4.19, Houten.

Wanneer: Elke woensdag, vrijdag en nu ook zaterdag (uitgezonderd schoolvakanties).

Hoelaat: Woensdag en vrijdag van 9:30 - 10:15 uur en zaterdag van 9:00 - 9:30 uur.

Voor wie: Jongens en meisjes van 2 tot 3 jaar oud, samen met papa, mama, opa of oma.


Alle peuters houden van spelen en dansen. Hele dansjes zijn misschien nog een beetje moeilijk,

maar in de peuterdansles kunnen we alvast een basis leggen als het gaat om bewegen en ontdekken wat ze allemaal met hun eigen lichaam kunnen. Bij Ikke dans! staat plezier en de fantasie van je kindje voorop. Elke 3 weken starten we met een nieuw dansthema.

Peuters kunnen heerlijk onvoorspelbaar zijn en vol fantasie. Soms geeft dat een hele andere draai aan de les, maar daardoor komen er de meest pure dingen uit. Dat is het mooie aan het werken met peuters!

Kring:

We starten elke les in de kring. ,,Papa's, mama's, opa's en oma's, kom er gezellig bij zitten hoor!"

We zingen ons "goedemorgen" liedje, noemen de namen van de kinderen en kletsen even kort hoe het met iedereen gaat. De een wilt vertellen over haar nieuwe prinsessenjurk, de ander over een leuk bezoekje bij opa en oma, er is ruimte om aan elkaar te wennen. 

De opbouw is elke week hetzelfde, waardoor het herkenbaar wordt en vertrouwen geeft.

 

Plaatje:

 Elke peuter krijgt een plaatje. Dit plaatje laat gelijk het thema zien waarover we gaan dansen en bewegen.

,,Hey, wat gek, Beer slaapt nog, zullen we haar even wakker maken? Trommelen maar! Met de voeten, met je vuistjes, misschien wel met je vingertjes? Jaaaa, de beer is wakker!" 

 

Verstoppertje:

,,Zullen we samen verstoppertje spelen? Kom, we verstoppen Beer met je...." en ja hoor, elke peuter verzint een lichaamsdeel om mevrouw Beer mee te verstoppen. Handen/neus/billen/ellebogen...zo leren de peuters snel alle lichaamsdelen te herkennen waar ze later in de les mee gaan dansen.

 

,,Hey, waar is de Beer nou gebleven? Jaaaaaaa, daar is de beer!!!" Lachen, gieren brullen geblazen! 

  

De warming-up: 

Papa's en mama's mogen lekker meedoen met de hele les, want hoe gezellig is het om met papa of mama te dansen! 

Springen, draaien, zingen, zwaaien, rekken en strekken, lekker wakker worden samen!

  

Het dansverhaal: 

Na de warming up is het tijd voor het dansverhaal. Dit onderdeel van de les geeft jouw peuter de ruimte om zijn fantasie te gebruiken.

Aan de hand van bijvoorbeeld een verhaal uit een boek, een knuffel of een handpop kunnen de peuters zich al snel in het dansverhaal duiken. 

De ene week sluipen we met elkaar door het kabouterbos, de andere week zijn we op een tropisch eiland waar we met elkaar gaan limbodansen en de volgende week bevinden we ons in een prachtig wolkenland.

Elk dansverhaal bestaat uit meerdere dansjes waarbij er met de billen wordt geschud, de handen de lucht in gaan, er wordt geklapt, gestampt en gezongen.

 

Dansmaterialen: 

Tussendoor worden veel verschillende dansmaterialen gebruikt om de zintuigen te prikkelen en de peuters nog meer te laten dansen en schateren. Dikke pret voor elke peuter! 

In de les maken de peuters zelf een parcours met wat hulp van papa, mama, opa of oma, waarna ze zich volledig kunnen storten op klimmen en klauteren. Naast de speeltunnels, wiebelstenen, evenwichtsbanken en voetenparcours is er ook ruimte om lekker te rennen, springen, rollen, omhoog en omlaag te gaan en vooral plezier te hebben.

Papa's en mama's kunnen nu lekker even ravotten met hun peuter en een handje vasthouden als het even moeilijk wordt. 

 

Tot slot

Tot slot eindigen we met elkaar in de kring en kijken we welke peuter deze week een logee mee krijgt. Misschien is het jouw peuter wel die de komende week voor Balou de dansbeer mag zorgen.

Wanneer Balou een maatje heeft gevonden krijgen alle peuters een high five en een sticker en dan zwaaien we elkaar uit.

“Tot volgende week!”

 

Is jouw peuter klaar voor een peuterdansverhaal? Kom dan gauw een keer mee kijken bij Ikke dans! en meld jouw peuter vandaag nog aan voor een gratis proefles. 

 

 

   

      ,,Heeeey, kom je ook gezellig dansen?"